Pizza margherita
Ingrediënten
- 300 g pizzadeeg
- 200 g mozzarella
- 250 g tomaten gepeld en uitgeknepen
- 0,5 tl zout
- 0,5 tl oregano
- 2 el olijfolie
- basilicum
Instructies
- Maak het pizzadeeg ruim van tevoren, zie recept hiervoor.
- Verwarm de oven voor op 250°C, liefst met een pizzasteen erin. Anders op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Doe de tomaten, zout, oregano en olijfolie in een kom en meng een beetje. Niet teveel, de tomaten moeten nog herkenbaar zijn.
- Strooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit tot een ronde dunne plak.
- Leg het deeg op een bakplaat. Beleg dan met de tomatensaus, blijf iets weg van de rand. Bak 6 minuten.
- Haal even uit de oven en leg de mozzarella op de tomatensaus en bak dan weer 6 minuten. Haal uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes over.
- Met een ovensteen doe alles tegelijk in de oven, dus ook de mozzarella. Bak dan 4 minuten, dat is korter, want de steen geeft veel hitte van onderen. Als de pizza uit de oven is, strooi je er wat basilicumblaadjes over.
Bron: Bijbel Italiaanse keuken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!