Pilav met tomaten en aubergine
Ingrediënten
- 225 g langkorrelrijst basmati
- 5 el olijfolie
- 1 stuks ui gesnipperd
- 1 stuks kleine aubergine, in stukjes
- 1 teen knoflook
- 400 g tomatenblokjes blik
- 1 tl suiker
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde tijm
- 500 ml hete groentebouillon van tablet
- Extra: verse munt pijnboompitten en feta om te garneren
Instructies
- Was de rijst tot het water helder ziet. Giet af en laat goed uitlekken. Droog eventueel met papier.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui met de aubergineblokjes ca. 5 min. De aubergineblokjes mogen een beetje kleur krijgen. Voeg de knoflook en de rijst toe en bak een paar minuten 5 min. Voeg de suiker, oregano, tijm en tomatenblokjes toe. Giet de hete bouillon erbij en schep alles goed door. Laat de pilav 12-15 min. zacht pruttelen tot de rijst gaar maar nog wel stevig is en al het vocht is opgenomen. Roer de rijst niet tijdens de bereiding.
- Schep voor het serveren verse munt door de rijst en bestrooi met geroosterde pijnboompitten en feta.
- Lekker met tzatziki en brood.
- Tip: eet dit gerecht meteen na de bereiding. De rijst gaart namelijk door en wordt papperig als je het gerecht lang warmhoudt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!