Patatas brava
Ingrediënten
Salsa brava
- 1 stuks fijngesnipperde ui
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 3 tl cayennepoeder
- 400 g trostomaten
- 2 tl witte-wijnazijn
- 0,5 tl suiker
- zout
- olijfolie
Patatas
- 5 stuks zoete aardappelen in blokjes van ca. 3,5 cm
- zout
- arachide-olie om in te bakken
Instructies
Patatas
- Schil de aardappelen, was ze grondig en snijd in blokjes.
- Droog ze met een schone theedoek of keukenpapier.
- Verhit de olie tot 160 C en frituur de aardappels ongeveer 3 minuten.
- Laat ze uitlekken en minstens een half uur afkoelen.
- Verwarm oven voor op 180 C en bak de aardappelblokjes in ongeveer 30 minuten goudbruin.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Serveer ze met de salsa brava.
Salsa brava
- Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie en laat sudderen op een laag vuur.
- Voeg paprika en cayennepoeder toe en laat even meebakken.
- Voeg de tomaatjes toe en laat zachtjes koken.
- Voeg de wittewijnazijn, suiker en het zout toe en roer alles goed door.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!