Patatas brava

Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Salsa brava

  • 1 stuks fijngesnipperde ui
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 tl cayennepoeder
  • 400 g trostomaten
  • 2 tl witte-wijnazijn
  • 0,5 tl suiker
  • zout
  • olijfolie

Patatas

  • 5 stuks zoete aardappelen in blokjes van ca. 3,5 cm
  • zout
  • arachide-olie om in te bakken

Instructies
 

Patatas

  • Schil de aardappelen, was ze grondig en snijd in blokjes.
  • Droog ze met een schone theedoek of keukenpapier.
  • Verhit de olie tot 160 C en frituur de aardappels ongeveer 3 minuten.
  • Laat ze uitlekken en minstens een half uur afkoelen.
  • Verwarm oven voor op 180 C en bak de aardappelblokjes in ongeveer 30 minuten goudbruin.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Serveer ze met de salsa brava.

Salsa brava

  • Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie en laat sudderen op een laag vuur.
  • Voeg paprika en cayennepoeder toe en laat even meebakken.
  • Voeg de tomaatjes toe en laat zachtjes koken.
  • Voeg de wittewijnazijn, suiker en het zout toe en roer alles goed door.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept