Loubia Marrokaanse bonensoep
Ingrediënten
- 400 g witte bonen
- 2 stuks uien
- 2 Teentjes knoflook
- 20 ml zonnebloemolie
- 30 ml olijfolie
- 2 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kurkuma
- 0,5 tl komijn
- 1 tl paprika poeder
- 0,5 tl gerookte paprikapoeder
- 70 g tomatenpuree
- 1 Bosje peterselie
- 2 l water
Instructies
- Week de witte bonen 12 tot 18 uur van te voren in een kom met ruime hoeveelheid water.
- Schil de uien, snijd deze in blokjes. Doe olie in een ruime pan samen met de uien. Rasp de knoflook en bak deze met uien glazig.
- Voeg de bonen en de kruiden toe. Kook het water en voeg dit toe aan de bonen. Laat de bonen rustig 30 minuten koken. Let op dat de pan genoeg water heeft, voeg zo nodig extra gekookt water toe.
- Na 30 minuten voeg je de tomatenpuree toe in een kom en giet hier 200 ml water per 70 g puree aan toe. Meng dit en giet bij de bonen.
- Laat de bonen nog 15 minuten doorgaren. Hak de peterselie fijn en voeg dit toe aan de pan. Serveer met vers brood.
Bron: Siham Daily
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!