Meringues met pistache en rozenwater

Gang Patisserie
Keuken Wereld
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 600 g Suiker
  • 300 g eiwitten vers
  • 2 tl Rozenwater
  • 60 g Pistachenoten fijngehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200ºC. Strooi de suiker gelijkmatig op een met bakpapier bestrooide bakplaat. Zet de bakplaat 8 minuten in de oven tot de suiker heet is (>100ºC). De suiker moet gaan smelten. Makkelijker: verhit de suiker in een pannetje tot boven de 100ºC. Dit is makkelijker uitgieten straks.
  • Doe de eiwitten in de kom van een keukenmachine en klop tot ze schuimig worden. Giet dan rustig de warme suiker in de draaiende machine en blijf kloppen tot de eiwitten afgekoeld zijn. Het mengsel moet mooi zijdeachtig glanzend zijn. Voeg nu het rozenwater toe.
  • Zet de oven nu op 110ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet het met een beetje meringue vast. Verdeel de pistachenoten op een plat bord.
  • Schep met 2 grote lepels een meringue ter grootte van een appel op de plaat. Wentel de meringue door de pistache en leg daarna op de bakplaat. Leg ze niet te dicht bij elkaar, want ze verdubbelen in grootte.
  • Zet de bakplaat in de oven en laat ongeveer 2 uur drogen. Til er een op om te kijken of de buitenkant droog is. De binnenkant moet nog zacht zijn. Ze kunnen een paar dagen bewaard worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept