Lange vingers
Ingrediënten
eidooier mengsel
- 3 stuks Eidooier
- 40 g Suiker fijne suiker
Eiwitten
- 3 stuks eiwitten
- 1 mespuntje Zout
- 50 g Suiker fijne suiker
Samenstelling
- 80 g Bloem
- 10 g custardpoeder
- Suiker fijne suiker voor het bestrooien
Instructies
Eidooier mengsel
- Klop de eidooiers met de suiker romig
Eiwitten
- Klop de eiwitten stijf met het zout en meng er langzaam de suiker door.
Samenstelling en afwerking
- Verwarm de oven voor op 180ºC, hete lucht.
- Spatel de eiwitten voorzichtig door het eidooier mengsel.
- Zeef de bloem en het custardpoeder boven het eimengsel en spatel dit voorzichtig door. Doe het mengsel in een spuitzak met gladde spuitmond van 1,5 cm.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit strakke banen met een lengte van 12 cm op het bakpapier. Strooi er een beetje suiker over. Bak de lange vingers 10 à 15 minuten.
- Je kunt er ook andere vormen van spuiten. Pas de baktijd aan wanneer de grootte anders is dan die van de lange vingers. Kijk regelmatig in de oven om te zien wanneer ze voldoende gebakken zijn. De kleur moet licht bruin zijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!