Jus de veau (fond)

Bereidingstijd 8 min
Totale tijd 8 min
Gang Sauzen
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 2 kg Kalfsbotten
  • 250 g Prei
  • 250 g Wortelen
  • 875 g Tomaat
  • 37,5 g Bleekselderij
  • 1 takje Tijm
  • 1,5 g Peper gekneusde zwarte korrels
  • 0,25 g Foelieblaadjes
  • 2,5 stuks Laurierblaadjes
  • 3,5 l water

Instructies
 

  • Blancheer de botten ca. 2 minuten in kokend water Spoel ze vervolgens af en doe ze met de schoongemaakte groenten en kruiden in een pan Voeg er het water bij en breng het geheel aan de kook Schuim de bouillon tussentijds regelmatig af, en laat het geheel dan 6-8 uur op een zacht vuurtje trekken Zeef de bouillon door een doek in een puntzeef en laat inkoken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept