Boeuf Wellington

Ossenhaas gevuld met foie gras
Bereidingstijd 2 min
Totale tijd 2 min
Gang Hoofdgerecht vlees
Keuken Frans
Porties 10 Personen

Ingrediënten
  

Duxelle

  • 1 stuks Eieren
  • 2 stuks Sjalotje
  • 2 el Olijfolie
  • 500 g Paddestoelen
  • 2 el Kruiden groene kruiden
  • 250 g Foie gras rauw of eendenlever kan ook. Kippenlevermousse kan ook.

Ossenhaas

  • 1,5 kg Ossenhaas
  • 10 plakjes Bladerdeeg 40 bij 40 cm

Instructies
 

Duxelle

  • Bak de sjalotten even aan in de olijfolie tot dat ze zacht zijn maar niet verkleurd.
  • Voeg de fijngehakte paddestoelen, met eventueel wat tijm en witte wijn erbij, toe en laat dit even bakken. Zet het vuur hoger en laat de losgekomen sappen inkoken
  • Haal de pan van het vuur als het mengsel droog is en voeg dan pas de verse kruiden toe Breng het geheel op smaak met zout en peper
  • Doe de duxelle in een roestvrijstalen zeef of wikkel in een doek en laat een paar uur uitlekken (mag ook een nacht blijven staan)

Ossenhaas

  • Maak over de lengte, midden in de ossenhaas, een opening met een mes.
  • Snij de foie gras in stukjes van ca. 3 x 3 cm en bestrooi deze met zout en peper
  • Stop de stukjes foie gras in de opening van de ossenhaas – verdeel de stukjes goed over de lengte
  • Bind de ossenhaas op en bak deze goed aan in boter, laat afkoelen

Afmaken

  • Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak. Ongeveer 2 keer zo groot als de ossenhaas.
  • Bestrijk het vlees met de duxelle en wikkel het geheel in de bladerdeeg. Maak een schoorsteentje in het bladerdeeg om het vocht te laten ontsnappen.
  • Bestrooi het bakblik met paneermeel of grof broodkruim. Bak in de oven op 190’C gedurende 22 minuten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept