Jus de veau (fond)
Ingrediënten
- 2 kg Kalfsbotten
- 250 g Prei
- 250 g Wortelen
- 875 g Tomaat
- 37,5 g Bleekselderij
- 1 takje Tijm
- 1,5 g Peper gekneusde zwarte korrels
- 0,25 g Foelieblaadjes
- 2,5 stuks Laurierblaadjes
- 3,5 l water
Instructies
- Blancheer de botten ca. 2 minuten in kokend water Spoel ze vervolgens af en doe ze met de schoongemaakte groenten en kruiden in een pan Voeg er het water bij en breng het geheel aan de kook Schuim de bouillon tussentijds regelmatig af, en laat het geheel dan 6-8 uur op een zacht vuurtje trekken Zeef de bouillon door een doek in een puntzeef en laat inkoken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!