Hutspotkroketten

3 stuks per persoon
Gang Bijgerecht
Porties 45

Ingrediënten
  

  • 1,5 stuks Winterwortel
  • 0,75 stuks Knolselderij
  • 375 g Aardappelen
  • 3 stuks Ui
  • 150 g Paneermeel
  • 1,5 el Mosterd
  • Arachide olie om in te frituren
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • Aardappelen koken en verwerken als aardappelpuree, wel vrij droog houden. Wortel en knolselderij heel fijn snijden en even blancheren. Uien in blokjes snijden en bakken (geeft zoetere smaak). Alles mengen en op smaak brengen met peper en zout en mosterd. Een dag van tevoren de basis voor de kroketten maken zodat het kan opstijven in de koelkast. Van de hutspot met een lepel balletjes knijpen en in de vorm van een kroketje rollen, of met een spuitzak 2 cm dikke rolletjes spuiten en reepjes van 10 cm afsnijden en in de koeling laten opstijven, door de paneermeel, eiwit en weer paneermeel en frituren in de arachideolie. De hutspot met extra zout en mosterd op smaak brengen anders wordt het een flauw hapje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept