Zwitsers boerenbrood

Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 200 g Roggemeel volkoren
  • 75 g Volkoren meel
  • 75 g Bloem tarwebloem
  • 1 tl Zeezout
  • 150 ml water handwarm
  • 150 ml Melk handwarm
  • 15 g Gist verse gist of 7 g gedroogde

Instructies
 

  • De meelsoorten en het zout in een grote kom mengen. Bij koud weer het meel even opwarmen in de oven.. Een kuiltje in het midden maken. Melk met water in een kom doen, gist erboven verkruimelen, gladroeren en in het kuiltje schenken. Het meel geleidelijk door het vocht werken tot een enigszins zacht deeg ontstaat. Op een met bloem bestoven aanrecht kneden, 5 minuten. Terug in de kom doen, met folie afdekken en 1½ tot 2 uur laten rijzen tot het volume verdubbeld is. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht neerslaan, tot een bal vormen, door bloem rollen, op de ingevette bakplaat leggen en in een grote, iets opgeblazen afgesloten plastic zak 1 uur laten rijzen, tot het volume verdubbeld is. Het geeft niet als de bovenkant scheurtjes vertoont. In tussen de oven voorverwarmen tot 230 graden. Een braadslee met water onder in de oven schuiven voor de stoom. De deegbal met eens cherp mes inkerven, ruitjes. Het brood 25 - 30 minuten bakken tot het hol klinkt aan de onderkant. Op een rooster laten afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept