Goi Buoi

Grapefruit salade met gamba's

Keuken Vietnam
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks grapefruit of pomelo rode
  • 1 in sjalotjefijne schijfjes gesneden
  • 1/3 stuks Spaanse peper fijn gesneden
  • 6 stuks gamba’s gepeld, gekookt en in de lengte doorgesneden
  • 2 el Munt fijngehakte
  • 2 el Kokosmelk
  • 2 el pinda's grofgehakte ongezouten
  • 0,5 stuks Limoen uitgeperst
  • 1 el Vissaus
  • 1 el oestersaus
  • snuf versgemalen peper
  • 1 hand koriander en/of vietnamese basilicum.

Instructies
 

  • Schil de grapefruit en snij de partjes los van de velletjes.
  • Pel de gamba’s, haal het darmkanaaltje eruit en kook of bak ze kort. Snij in de lengte doormidden en laat afkoelen.
  • Meng in klein bakje de munt, kokosmelk, oestersaus, vissaus, limoensap, spaanse peper en gemalen peper. Vermeng dit met de grapefruit , sjalotje en gamba’s. Leg op een bordje. Strooi er de pinda’s overheen en decoreer met handvol verse kruiden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept