Goi Buoi
Grapefruit salade met gamba's
Ingrediënten
- 2 stuks grapefruit of pomelo rode
- 1 in sjalotjefijne schijfjes gesneden
- 1/3 stuks Spaanse peper fijn gesneden
- 6 stuks gamba’s gepeld, gekookt en in de lengte doorgesneden
- 2 el Munt fijngehakte
- 2 el Kokosmelk
- 2 el pinda's grofgehakte ongezouten
- 0,5 stuks Limoen uitgeperst
- 1 el Vissaus
- 1 el oestersaus
- snuf versgemalen peper
- 1 hand koriander en/of vietnamese basilicum.
Instructies
- Schil de grapefruit en snij de partjes los van de velletjes.
- Pel de gamba’s, haal het darmkanaaltje eruit en kook of bak ze kort. Snij in de lengte doormidden en laat afkoelen.
- Meng in klein bakje de munt, kokosmelk, oestersaus, vissaus, limoensap, spaanse peper en gemalen peper. Vermeng dit met de grapefruit , sjalotje en gamba’s. Leg op een bordje. Strooi er de pinda’s overheen en decoreer met handvol verse kruiden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!