Gegratineerde mosselen

Gang Borrelhapje, Voorgerecht vis
Keuken Hollands
Porties 12 personen als borrelhapje

Ingrediënten
  

  • 1 kg Mosselen
  • 3 tenen Knoflook fijngehakt
  • 175 g Boter kamertemperatuur
  • 1 el Olijfolie
  • 1 stuks Sjalot
  • 175 ml Witte wijn
  • 1 el Citroensap
  • 2 el Peterselie gehakt

Instructies
 

Mosselen koken

  • Maak de mosselen schoon en verwijder de mosselen die kapot zijn of waarvan de schelp niet meer dicht gaan. Laat ze uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een ruime pan waar de mosselen makkelijk in passen. Fruit de sjalot/ui tot het glazig ziet en voeg vervolgens de wijn toe. Zodra de wijn kookt doe je de mosselen in de pan en leg je een deksel op de pan. Zet het vuur wat lager en laat het, onder af en toe schudden, in een minuut of 5 gaar en klaar koken. Als de mosselen allemaal open staan zijn ze klaar. Schep de mosselen uit de pan met een schuimspaan en hou apart. Zeef het mosselvocht door een fijne zeef en schenk terug in de pan. Zet het vuur hoog en laat het vocht inkoken totdat je ongeveer 2 eetlepels aan vocht overhoudt.

Gratineren

  • Verwarm de oven voor op 220ºC. Verwijder van de mosselen 1 schelp en leg de schelp met de mossel erin op een bakplaat of ruime ovenschaal. Meng in een kommetje de zachte boter met de knoflook, peterselie, citroensap en de wat afgekoelde mosselvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Proef even want het kookvocht is al vrij zout van zichzelf. Lepel op elke mosselhelft een dotje boter en plaats de bakplaat bovenin de oven om te gratineren. Bak de mosselen voor 5 – 8 minuten. Serveer direct met vers stokbrood en een goed glas wijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept