Gedroogde tomatenpesto

Gang Amuse Italiano, Aperatief, Veganistisch, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 400 gram

Ingrediënten
  

  • 300 gr zongedroogde tomaten
  • 70 ml witte azijn
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 eetl. oregano of wilde marjolein
  • 5 stuks basilicumblaadjes grof gehakt,
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1 eetl. peterselie grof gehakt,
  • 1/ 2 theel. chilipoeder
  • extra vergine olijfolie

Instructies
 

  • Was de zongedroogde tomaten en dep ze droog. Breng 2 liter water aan de kook, schenk de azijn erbij en kook de tomaten 6 minuten. Giet ze af en dep ze goed droog.
  • Rooster de pijnboompitten in e.en kleine koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn.
  • Pureer de tomaten, de kruiden, de kappertjes, de geroosterde pijnboompitten en de chilipoeder met zoveel olijfolie dat het een dikke gladde pasta wordt. Doe de zongedroogdetomatenpesto in glazen potten en voeg indien nodig meer olijfolie toe.
  • Houd altijd wat zongedroogdetomatenpesto in de koelkast, het kan in veel gerechten worden gebruikt, bijvoorbeeld met bruschetta, in een verse tomatensaus en in sladressings.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept