Courgettebloemen gevuld met ricotta

Gang Amuse
Keuken Italiaans
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

Courgettebloemen

  • 12 stuks Courgettebloemen
  • 0,5 l Volle melk
  • 3 el Bloem
  • 1 stuks Ei losgeklopt
  • Olijfolie

Vulling

  • 250 g Ricotta
  • 1 stuks Ui fijngehakt
  • 125 g parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el Basilicum fijngesneden
  • 125 g Amandelschaafsel of pijnboompitten
  • 2 el Peterselie

Instructies
 

Bloemen

  • Was de bloemen indien nodig voorzichtig, droog ze af met zacht keukenpapier en verwijder de stampers en eventueel de steel.
  • Maak een beslag van de bloem, melk, ei en een scheutje olijfolie. Gebruik een wijde schaal, zodat de bloemen er zonder te knakken in kunnen liggen.

Vulling

  • Bereid alle ingrediënten voor en meng ze goed met een spatel. Doe ze dan over in een spuitzak.
  • Vul de courgettebloemen met de vulling. Haal de bloemen door het beslag en bak ze in de hete olie tot ze rondom bruin zijn.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept