Briochedeeg fijn
Ingrediënten
- 500 g Bloem
- 50 g Suiker fijne kristalsuiker
- 7 stuks Eieren 60 g per stuk
- 14 g Gist verse gist
- 2 el Zout
- 400 g Boter zachte boter, in stukjes
Instructies
- Meng in een keukenmachine het meel, de gist en suiker. Voeg 4 eieren en het zout toe. Zet de machine op de middelste stand en voeg een voor een de resterende eieren toe.
- Voeg wanneer het deeg loskomt van de wand de in stukjes gesneden boter toe en kneed het deeg tot het niet meer plakt. Doe in een kom en dek af en laat op een warme plaats (22ºC) rijzen tot het volume verdubbeld is.
- Kneed het tot het weer zijn oorspronkelijke vorm heeft en laat het dan 1-1,5 uur in de koelkast rijzen. Sla het dan opnieuw door.
- Verdeel het in porties en geef het de gewenste vorm. Laat dan nog 1 keer rijzen en kwast voorzichtig in met geklopt ei met een klein scheutje water. Verwarm de oven voor op 180ºC en verlaag de temperatuur naar 175ºC als de broodjes erin gaan. Bak ongeveer 30 minuten, de duur hangt af van de grootte van de broodjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!