Cinnamon cooking class Sri Lanka

Aubergine modu

Gang Bijgerecht
Keuken Sri Lanka
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

Groente

  • 500 G Aubergines
  • 250 G Ui rode
  • 5 Stuks Groene peper

Kruiden

  • 0,5 Tl Kurkuma
  • 1 Tl Peper
  • 1 Tl Kerriepoeder Voor vlees
  • 1 Tl Kaneel
  • 2 Peulen Cardemon
  • 1 Teen Knoflook
  • 1 Plakje Gember
  • 1 El Suiker
  • 2 El Kokosazijn
  • 4 Stuks Kerrieblaadjes
  • 4 Stuks Pandanblaadjes
  • 0,5 tl Zout

Instructies
 

Aubergine

  • Snijd de aubergines en uien in de lengte door en dan in schuine plakjes.
  • Bak eerste de aubergine in ruim olie in de wok tot ze krokant en bruin zijn. Laat uitlekken in een vergiet.
  • Bak in dezelfde olie de uien, daarna de in de lengte gesneden pepertjes (met zaadlijsten) kort. Dan nog de kerrie- en pandanblaadjes kort bakken. Leg alles apart voor gebruik later.

Kruiden en afmaken

  • Bak de kruiden met azijn 10 minuten op laag vuur. Na het karameliseren de pan van het vuur nemen en de uien, pepertjes en blaadjes met de aubergine door het mengsel mengen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept