Velouté legumière automne
Ingrediënten
Soep
- 1 stuks prei mirepoix
- 0,5 stuks pompoen mirepoix, met schil
- 0,25 stuks knolselderij mirepoix
- 0,5 stuks meiknol pirepoix
- 1 stuks schorseneer dunne plakjes
- 4 stuks bospeen mirepooix
- 0,5 stuks ui mirepoix
- 2 stuks champignon in plakjes
- 0,25 stuks groene kool in dunne reepjes
- 0,25 stuks mierikswortel in dunne reepjes
- 0,5 liter volle melk
- 0,15 liter room
- 2 dl bouillon (optioneel) groente of kip
- 25 gram boter
- 1 stuks laurierblaadje
- 2 blaadjes salie
- olijfolie
Garnering
- 0,1 liter slagroom
- 0,25 liter creme fraiche
Instructies
- Zet de melk met bouillon en room op een laag vuurtje. Doe er de boter bij een een paar slierten olijfolie.
- Snijd ondertussen de groentes en leg ze in een schaal, zodat het er mooi uitziet.
- Wanneer de melk kookt, doe je er de groents en kruisden bij. Wat zout en peper en op zacht vuurtje de groentes gaar laten worden.
- Haal als alles gaar is het laurierblaadje uit de melk en doe het geheel in de blender. Maal alles fijn en voeg eventueel wat melk of bouillon toe. De soep moet een dikke structuur hebben. Maak op smaak met zout en peper.
- Doe de room met wat creme fraiche en zout in de slagroomspuit.
- Doe de soep in een bord en spuit er een toef room/creme fraiche bovenop. Maak af met een sliertje olijfolie en serveer.
Bron: Alain Passard
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!