Eenvoudige tomatensaus

Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bos verse basilicum
  • 1 stuks ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kg rijpe tomaten
  • olijfolie
  • 1 el balsamico of rode wijnazijn

Instructies
 

  • Pluk de basilicum blaadjes. Bewaar wat kleine blaadjes om de pasta straks te garneren. Hak de basilicum blaadjes en stelen grof met een scherp mes.
  • Ontvel de ui en knoflook en hak ze in fijne plakjes. Was de verse tomaten en verwijder de kronen. Snij ze hierna in blokjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui in de warme olijfolie een minuut of 7, of totdat het zacht en licht goudbruin is. Voeg de knoflook en basilicum stelen en bak ze enkele minuten met de uien.
  • Schep de tomaten, een snufje zeezout en de wijnazijn erdoor. Roer hierna de basilicumblaadjes bij de tomaten en kook de saus zachtjes gedurende 10 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept