Auberginepuree met groenten
Ingrediënten
- 480 g Aubergine
- 60 g Doperwten
- 60 g Radijs
- 100 g Koolraap
- 100 g Wortelen
- 40 g Bloemkool
- 2 dl Kippenbouillion
- 60 g Boter
- 6 teentje Knoflook
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden en leg de aubergines in zijn geheel in de oven. Draai af en toe om en haal ze na 40 minuten eruit. Halveer de aubergines in de lengte en schraap dan het vruchtvlees eruit en meng met wat olijfolie. Pureer en zet weg tot gebruik. Bewaar de schil voor de presentatie. Maak de groente schoon en blancheer in gezouten water, koel dan snel af in ijswater. Glaceer de groenten met een paar lepels kippenbouillon met knoflook en tijm. Laat afkoelen. Doe de auberginepuree in de auberginehelften, vul met de geglaceerde groenten en pak in folie in. Zet weg tot gebruik. Voor de service de aubergine met groenten en folie stomen in de stomer. Presenteer dan in zijn geheel op het bord met de andere gerechten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!