Zalm Troisgros

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Voorgerecht vis
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 600 g Zalm. Vers
  • Arachide olie
  • 10 g Boter
  • 6 tl Sjalotje
  • 360 ml Witte wijn Sancerre
  • 120 ml Noilly Prat
  • 300 ml Visbouillon
  • 300 ml Crème fraiche
  • 80 g Dille
  • 20 g Boter
  • 0,5 stuks Citroensap

Instructies
 

Zalm

  • Maak de zalm schoon en snijd in porties van ongeveer 150 g. Verwijder de graten. Maak de moten even dik door te pletten tussen twee vellen bakpapier of folie.

Saus

  • Verwijder de steeltjes van de dille. Was ze en deel de grote bladeren in tweeën. Zweet de gehakte ui aan met de boter. Voeg de Noilly Prat en de Sancerre toe en reduceer tot een stroperige saus. Voeg dan de visbouillon toe en reduceer nogmaals tot je voldoende overhoud voor de saus. Voeg de crème fraiche toe en reduceer tot je de goede dikte hebt bereikt. Voeg vlak voor het serveren de gehakte dille toe, 20 seconden koken. Paar druppels citroensap en kruid met zout en peper.

Bakken en serveren

  • Kruid de zalmfilets 1 minuut voor het serveren met zout en peper. Verhit een anti-aanbakpan en bak de filets 25 seconden aan de velkant. Draai om en bak 15 seconden aan de andere kant. Zet dan opzij op een rooster. Lepel de warme saus in een diep bord en leg er de filets op. Bestrijk de filets met geklaarde boter, leg er een dilletakje op en serveer direct.

Notities

Let op dat de zalm nog net een klein beetje rauw is van binnen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept