Zomerse fruittaart

Gang Patisserie
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 200 g Volkoren biscuit
  • 4 el Amandelmeel
  • 175 g Boter
  • 2 el Appelstroop
  • 2 zakje Agar agar
  • 1 l Druivensap
  • 1 takje Munt
  • 100 g Bessen
  • 100 g aardbeien
  • 100 g Druiven, wit
  • 100 g bramen
  • 100 g Frambozen

Instructies
 

  • Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter op laag vuur, maar laat niet bruin worden. Meng de fijngemaakte biscuitjes met het amandelmeel en de appelstroop door de gesmolten roomboter. Bekleed een springvorm van 26 cm volledig met bakpapier. Druk het koekjesmengsel met een lepel stevig aan op de bodem en laat een kwartiertje in de koelkast rusten. Maak intussen het fruit schoon. Halveer de druiven en grote aardbeien. Verdeel het fruit over de taartbodem, met muntblaadjes ertussen. Klop in een steelpan het druivensap met de agar agar goed door elkaar. Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Laat het mengsel een paar minuten afkoelen en schenk het voorzichtig over het fruit in de taart. Laat de taart ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept