Zoetzure pompoen met perziken en dragon
Ingrediënten
- 1 kg Pompoen een kleine, zoete soort
- 4 stuks Perzikken rijpe
- 1,25 dl Azijn, witte wijn
- 1,25 dl Olijfolie
- 2 el Honing
- 2 teentje Knoflook
- 5 el Dragon franse dragon!
- Zeezout
- Peper
Instructies
- Schil en ontpit de pompoen en snijd hem in schijven van ca. een centimeter dik. Stoom of kook ze, maar pas op dat ze niet te gaar worden en uit elkaar vallen. Giet er zonodig koud water over om snel af te koelen. Schil de perziken en snijd ze in reepjes. Meng azijn, olie, honing, knoflook, dragon, zout (niet te weinig) en zwarte peper. Meng de perziken en de pompoen in een grote schaal met de dressing. Afdekken en twee uur op kamertemperatuur laten marineren. Zo nu en dan voorzichtig omscheppen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!