Spigola in crosta di sale
Zeebaars in zoutkorst, Italiaans
Ingrediënten
- 1 stuks Zeebaars 1 kg, heel en schoongemaakt
- 0,5 bosje Peterselie gehakt
- 3 takjes Tijm
- 2 teentjes Knoflook geplet
- 0,5 stuks Citroen in plakjes
- 1,5 kg grof zeezout
- 80 g Eiwit
- 1 stuks Citroen in vieren
Instructies
- Verwarm de oven op 200ºC.
- Spoel de zeebaars onder de kraan schoon en droog af met keukenpapier. Strooi zout en peper in de buikholte en doe hierin ook de kruiden, knoflook en citroen.
- Doe het zeezout in een kom en meng met het eiwit. Leg een derde van het zeezoutmengsel op de bodem van een ovenschaal en leg daar de vis op. Strooi de rest van het zeezoutmengsel hier overheen en maak een mooie vorm.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak 20-30 minuten. Haal de vis uit de oven en zet de schaal op tafel. Het is mooi als je de zoutkorst aan tafel openbreekt. Geef citroenpartjes en olijfolie bij de vis. Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappeltjes en tomatensaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!