Worst, pistache en ras el hanout

Keuken Hollands
Porties 12 worstjes

Ingrediënten
  

  • 2 kg vlees varken, schouder of mengsel met buikspek
  • 30 g Zout
  • 1 el Ras el Hanout
  • 40 g Pistachenoten gehakt
  • 2 stuks Citroenzestes
  • 200 ml Bouillon

Instructies
 

  • Hak de pistachenoten grof en meng met de andere kruiden.
  • Zorg ervoor dat het vlees koud is en blijft tijdens het proces. Snijd het vlees in stukken, zodat het door de maler past. Maal het dan in de vleesmolen met het 8 mm plaatje.
  • Meng het vlees met de kruiden en overige ingrediënten. Kneed het vlees tot je een goede binding hebt, met zo weinig mogelijk lucht.
  • Zet de darm op de spuitmond en vul de worststopper met het vlees. Duw goed aan en begin te draaien. Leg de gevulde darm in een spiraal in een bak of op een plaat.
  • Draai de worstjes 15 cm lang door ze een voor een te slingeren.
  • De worstje worden mooier als ze een nacht hebben liggen drogen. Maar je kunt ze ook meteen bakken als je niet kunt wachten. Je kunt ze na het draaien voorzichtig los knippen.
  • Bak ze op middelhoog vuur in de boter aan alle kanten lichtbruin en gaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept