Rillettes varken

Keuken Frans
Porties 1 kg

Ingrediënten
  

  • 1 kg Varkensvlees bijvoorbeeld schouder
  • 200 g gerookt buikspek
  • 300 g vers niervet
  • 5 dl droge witte wijn
  • 1 takje Rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 uien
  • zout en peper

Instructies
 

  • Laat het niervet op laag vuur samen met de rozemarijn, laurier en de gesnipperde uien smelten in de witte wijn. Snijd het vlees en het spek in kleine stukjes en roer ze door het gesmolten niervet.
  • Braad alles onder regelmatig roeren 3-4 uur op zeer laag vuur, tot het vlees uiteen begint te vallen.
  • Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Gooi de rozemarijn en laurier weg. Breng het vlees op smaak met zout en peper en schep het in zes potten (druk het flink aan). Bedek het met gesmolten vet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept