Waterkerssoep
Ingrediënten
- 1 stuks Ui
- 1 teentje Knoflook
- 1 stuks Prei
- 2 stengels Bleekselderij
- 0,5 liter Bouillon Sterke kippen- of groentebouillon
- 300 g Waterkers
- 100 ml Room
- Bieslook
Instructies
- Smelt in een grote pan de boter en bak hierin de ui en knoflook zachtjes. Voeg de prei en bleekselderij toe en bak dit ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
- Giet de bouillon er nu bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de waterkers toe en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Doe er wat room bij en dien op met gehakte bieslook
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!