Vispakketje in bananenblad

Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks bananenbladeren
  • 300 gram zalmfilet op de huid Kerf de huid licht in.
  • 0,5 tl kurkumapoeder
  • 0,5 stengel citroengras zeer fijn gesneden
  • 6 stuks limoenblaadjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 el arachide-olie
  • 2 stengels lenteui groene+witte gedeelte fijngesneden
  • 2 takjes korander grofgehakt.
  • 0,5 stuks spaanse peper in reepjes gesneden.
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus
  • 0,5 stuks limoen sap+ rasp
  • zeezout+ peper

Instructies
 

  • vermeng de kurkuma, limoensap en rasp, vissaus, oestersaus, knoflook en citroengras in een kom.
  • Leg de bananenbladeren klaar op het werkblad. Leg de stukken vis in het midden en smeer ze in met het megsel.
  • Bedek de vis met de rest van de ingredienten en eindig met een klein snufje zout en peper.
  • Vouw de pakketjes dicht en leg op een bakplaat.
  • Laat ongeveer 30 minuten marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 180 graden celcius.
  • Bak de vis ongeveer 12-15 minuten. De zalm mag nog rauw zijn van binnen.
  • Serveer op een bord. De gast kan zelf het pakketje open maken. Op tafel een schaaltje lente-ui en koriander klaar zetten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept