Vietnamese springrolls
Ingrediënten
- 2 stuks little gems
- 1 stuks komkommer in dunne repen gesneden
- 2 stuks wortels in dunne reepjes gesneden
- 1 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
- 1 munt handvol verse
- 1 thaise basilicum handvol verse
- 1 rijstvermecelli handje geweekte
- 250 g verse garnalen gepeld en gekookt.
Instructies
- Doe de groenten, kruiden en garnalen in bakjes, zodat je alles bij de hand hebt. Zet een bak warm (niet heet) water klaar; groot genoeg om een rijstvel in te dopen. Zorg voor een groot plat bord waarop je kunt rollen.
- Doop een rijstvel kort in het water en leg op het platte bord. Het duurt een minuutje voordat het vel zacht wordt.
- Ondertussen leg je de gewenste ingrediënten op elkaar net onder het midden van het vel. Klap het onderste deel over de ingrediënten en rol 1x om. Vouw dan de buitenste delen van het vel naar binnen toe, als een envelop en rol verder door.
- Rol de rest van de ingrediënten door tot alles op is. Heerlijk met vers gemaakte Vietnamese pindadip.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!