Torte alla mandorle

Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Patisserie
Keuken Italiaans
Porties 8 Personen

Ingrediënten
  

Taartbodem

  • 250 g Bloem
  • 200 g Poedersuiker
  • 125 g Boter
  • 5 el Witte wijn

Vulling

  • 1 stuks Sinaasappel
  • 250 g Amandelpoeder
  • 2 dl Ricotta
  • 2 stuks Eieren
  • 50 g Suiker
  • 3 el Rozenblad water
  • 4 blaadjes Citroenmelisse
  • 1 el Bakpoeder afgestreken
  • 3 el Bloem afgestreken

Instructies
 

Taartbodem

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg. Gebruik geen extra vloeistof, maar kneed heel goed.
  • Doe het deeg in een bakblik en prik kleine gaten met een vork. Bak blind gedurende 10 - 15 minuten op 180ºC.

Vulling

  • Rasp de schil van een schoongemaakte sinaasappel.
  • Klop de eieren en suiker tot schuimend.
  • Mix met de ricotta, sinaasappelschillen en sap en amandelpoeder. Voeg ten slotte een beetje rozenwater en citroenmelisse toe.
  • Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Meng voorzichtig met het ricotta mengsel. Doe de vulling op de taartbodem. Bak nog eens 20 - 25 minuten op 180ºC tot het mengsel gaar en bruin is.
  • Voeg tenslotte een scheutje rozenbladwater en de fijngehakte citroenmelisse toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept