Tomatensaus basis ingekookt

Gang Sauzen, Veganistisch, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 1 kg

Ingrediënten
  

  • 150 g wortel mirepoix
  • 150 g Ui mirepoix
  • Olijfolie extra vierge
  • 1 kg tomaten uit blik
  • 150 cl zuurkoolsap
  • 2 tl Bakpoeder
  • 3 stuks hibiscusbloemen
  • 140 g Tomatenpuree
  • 2 stengels Bleekselderij

Instructies
 

  • Laat de groente gaar bakken op laag vuur in wat olijfolie. Doe de tomatenpuree erbij, laat bakken en blus af met witte wijn, een Chardonnay. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten koken in de pan zonder deksel.
  • Doe het zuurkoolsap en bakpoeder in de saus en roer goed door. Zet de pan in de oven op 80ºC en laat een nacht staan. De saus wordt zwart aan de bovenkant en dit roer je om.
  • Haal de saus door een passe vite en laat afkoelen. Je kunt de saus invriezen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept