Tian van groenten met banon
Ingrediënten
Groenten
- 4 rode paprika
- 3 lange aubergines
- 5 courgettes
- 1 banon kaas
- 1 knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
Dressuur
- 1 gelatineblaadje
- 200 G groente- of kippenbouillon
Instructies
Groenten
- Grill de paprika's in de oven op 200 C. Wanneer ze geblakerd zijn aan alle kanten, doe ze dan in een luchtdichte doos of plastic zak. Laat ze afkoelen en pel ze.
- Snijd de aubergine in dunne plakjes, zonder ze te schillen. Gebruik de twee kontje niet, dat is alleen schil. Kook ze in een koekenpan of oven (10 minuten op 150 graden C).
- Doe hetzelfde met de courgette.
- Meng de banon met olijfolie, citroensap en knoflook om een gladde pasta te maken.
Dressuur
- Monteer de terrine door een zeer dunne laag banon crème te smeren tussen elke laag groenten, te beginnen met de paprika's, hetzij in individuele ronde rondjes, in een gietijzer of aluminium terrine, of op een plaat. Een ronde taartschotel is ook geschikt.
- Week de gelatine in koud water.
- Verhit de groentebouillon en voeg de uitgelekte gelatine toe. Giet de gegelleerde bouillon over de terrine. Zet 24 uur koud weg.
- Opdienen met een tomaten coulis met basilicum of een wilde kruiden pesto, of een kruidendressing. Ook koud op te dienen als begeleiding van vlees of vis, warm of koud.
Academie du goût
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!