Tartelettes met witte chocolade en frambozen
Ingrediënten
- 6 stuks Tartelettebodems. 5 -7 cm doorsnede
- 40 g Frambozen
- 180 g Chocolade. wit
- 20 g Boter
- 90 ml Room
- 6 tl Frambozenjam
Instructies
- Prak de frambozen fijn en druk ze door een zeef om de pitjes te verwijderen. Zet weg. Doe de witte chocolade en de boter in een vuurvaste kom. Breng de room in een steelpan aan de kook. Giet de hete room direct over de chocolade en boter en roer met een pannenlikker tot het een gladde, glanzende massa is. Schep direct de frambozenjam in de tartelettevormpjes. Giet daarna heel rustig de ganache erop. Hij moet vrijwel tot de rand van de vormpjes komen. Schep in het midden van elk taartje een klein beetje frambozencoulis, niet meer dan een halve theelepel. Trek van daaruit met de punt van een mes of prikker een spiraal over de bovenkant. Zet de tartelettes voorzichtig in de koelkast en laat ze opstijven. Haal ze minstens 30 minuten voor het opdienen eruit.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!