leo-_mg_9637-1

Aardappelgratin, zoet

Gang Bijgerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg Aardappelen, zoet van dezelfde grootte. ong 250 g per stuk
  • 5 el Salie
  • 6 teentje Knoflook
  • 250 ml Room
  • 1 el Salie voor garnering

Instructies
 

  • Verhit de oven tot 200 graden. Was de zoete aardappelen en snijd ze in plakjes van 5 mm dik, met schil en al. Meng in een kom de aardappelschijfjes met salie, knoflook, zout en peper. Schik ze in een ovenschaal door ze rechtop tegen elkaar aan te zetten. Ze moeten vrij dicht tegen elkaar aan staan. Strooi de overgebleven kruiden erover heen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 45 minuten in de oven. Haal dan de folie eraf en giet de room gelijkmatig over de aardappelen uit. Zet de schaal weer terug in de oven voor 25 minuten. Als ze heel zacht zijn, uit de oven halen.Garneer met de extra salie en dien direct op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept