Tarte tatin Bocuse
Ingrediënten
- 1,2 stuks Appels
- 15 g Suiker
- 7 g Boter
- 50 g Zandtaartdeeg
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Schil twee appels. Boor het klokhuis weg met een appelboor in de een. Vul het gat op met een stukje appel van de andere appel. Doe de schillen in een steelpannetje en vul deze met water. Kook 20 minuten, zeef de appelschillen eruit en kook het vocht in tot 1/5. Maak een karamel van de suiker en de boter. Doe de karamel in een ramequin en leg daarop de appel. Zet in de oven voor een uur. Maak een koek van zandtaartdeeg ter grootte van de bovenkant van het ramequin. Pas de koek op de gare appel, draai om op een bord en kwast de appel in met het ingekookte schillenvocht. De tarte kan koek, lauw en warm geserverd worden, met bijv. Crème fraiche, slagroom of kaneelijs.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!