Tapenade aux olives
Olijven tapenade
Ingrediënten
- 6 stuks Ansjovisfilet
- 4 takje Peterselie
- 1 teentje Knoflook
- 1 stuks Sjalotje
- 200 g Olijven, zwart ontpit
- 20 g Kappertjes
- 1 el Olijfolie
Instructies
- Leg de ansjovisfilets gedurende 10 minuten te weken in de melk (om de al te zilte smaak eraf te halen).
- Hak de peterselie voor de garnering in de (droge) mengkom fijn. Doe in een kommetje voor gebruik later.
- Haal de ansjovisfilets uit de melk en dep ze droog. Snijd ze dwars doormidden.
- Pel het knoflookteentje en snijd het doormidden. Pel de Sjalot en snijd hem in stukken.
- Doe de knoflook en sjalot samen met de olijven, ansjovisfilets, kappertjes en olijfolie in de mengkom en laat het mes draaien tot een nog enigszins rulle pasta is verkregen.
- Smeer de tapenade op croutons van stokbrood en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!