Tapenade aux olives

Olijven tapenade
Gang Aperatief
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 6 stuks Ansjovisfilet
  • 4 takje Peterselie
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 stuks Sjalotje
  • 200 g Olijven, zwart ontpit
  • 20 g Kappertjes
  • 1 el Olijfolie

Instructies
 

  • Leg de ansjovisfilets gedurende 10 minuten te weken in de melk (om de al te zilte smaak eraf te halen).
  • Hak de peterselie voor de garnering in de (droge) mengkom fijn. Doe in een kommetje voor gebruik later.
  • Haal de ansjovisfilets uit de melk en dep ze droog. Snijd ze dwars doormidden.
  • Pel het knoflookteentje en snijd het doormidden. Pel de Sjalot en snijd hem in stukken.
  • Doe de knoflook en sjalot samen met de olijven, ansjovisfilets, kappertjes en olijfolie in de mengkom en laat het mes draaien tot een nog enigszins rulle pasta is verkregen.
  • Smeer de tapenade op croutons van stokbrood en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept