Taartje van criollo chocolade met mango en passievrucht

Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Nagerecht, Patisserie, Vegetarisch
Porties 6

Ingrediënten
  

Bodem

  • 75 g Hazelnootcompound
  • 80 g Feuilletine

cake

  • 40 g Cacaopoeder
  • 125 g Boter gesmolten
  • 125 g Suiker
  • 125 g Bloemkool
  • 60 g Hazelnoten tot poeder gemalen
  • 5 g Bakpoeder
  • 3 stuks Eieren

Bodem

  • 100 g Chocoladedruppels melk
  • 125 g Chocoladedruppels Criollo

Chocolademousse

  • 2 stuks Eieren lauwwarm
  • 6 g Gelatine
  • 150 g Chocoladedruppels Criollo

Passievruchtengelei

  • 250 g Passievruchtenjam

Chocolademousse

  • 300 g Room Half stijf geslagen

Passievruchtengelei

  • 5 g Gelatine

Cacaospiegel

  • 250 g Suiker
  • 200 g water
  • 20 g Gelatine
  • 150 g Room
  • 85 g Cacaopoeder

Instructies
 

  • Cake: Verwarm de oven voor op 160ºC. Maak een beslag van de cake-ingrediënten. Vul hier 2 cakevormen mee. Bak ze in 30 tot 40 minuten gaar.
  • Chocolade feuilletinebodem: Smelt de chocolade voor de bodem au bain marie en meng er de andere ingrediënten door.
  • Chocolademousse: Maak een ganache van de eieren, gelatine en de gesmolten chocolade en meng dit door de hete room. Laat afkoelen.
  • Passievruchtengelei: Kook de passievruchtenjam. Zet het vuur uit als het kookt en voeg de gelatine toe. Roer goed tot het is opgelost. Laat afkoelen.
  • Chocoladespiegel: Smelt de chocolade au bain marie. Kook het water en de suiker met de room. Meng met de chocolade en voeg de gelatine eraan toe. Roer goed door en laat afkoelen.
  • Opmaak: Bekleed een bakplaat met folie. Begin met een laag feuilletinebodem, dan een plak cake, de helft van de chocolademousse en weer een plak cake. Besmeer de bovenste plak cake met de passievruchtengelei en doe daar de chocolademousse op. Strijk glad. Laat de taart opstijven en portioneer daarna. Dresseer het taartje mooi op een bord en geleer met de chocoladespiegel. Garneer met mango-passievruchtensorbetijs, crème en gel van mango en passievrucht, verse stukjes mango en passievrucht en geroosterde hazelnoten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept