Taartje van criollo chocolade met mango en passievrucht
Ingrediënten
Bodem
- 75 g Hazelnootcompound
- 80 g Feuilletine
cake
- 40 g Cacaopoeder
- 125 g Boter gesmolten
- 125 g Suiker
- 125 g Bloemkool
- 60 g Hazelnoten tot poeder gemalen
- 5 g Bakpoeder
- 3 stuks Eieren
Bodem
- 100 g Chocoladedruppels melk
- 125 g Chocoladedruppels Criollo
Chocolademousse
- 2 stuks Eieren lauwwarm
- 6 g Gelatine
- 150 g Chocoladedruppels Criollo
Passievruchtengelei
- 250 g Passievruchtenjam
Chocolademousse
- 300 g Room Half stijf geslagen
Passievruchtengelei
- 5 g Gelatine
Cacaospiegel
- 250 g Suiker
- 200 g water
- 20 g Gelatine
- 150 g Room
- 85 g Cacaopoeder
Instructies
- Cake: Verwarm de oven voor op 160ºC. Maak een beslag van de cake-ingrediënten. Vul hier 2 cakevormen mee. Bak ze in 30 tot 40 minuten gaar.
- Chocolade feuilletinebodem: Smelt de chocolade voor de bodem au bain marie en meng er de andere ingrediënten door.
- Chocolademousse: Maak een ganache van de eieren, gelatine en de gesmolten chocolade en meng dit door de hete room. Laat afkoelen.
- Passievruchtengelei: Kook de passievruchtenjam. Zet het vuur uit als het kookt en voeg de gelatine toe. Roer goed tot het is opgelost. Laat afkoelen.
- Chocoladespiegel: Smelt de chocolade au bain marie. Kook het water en de suiker met de room. Meng met de chocolade en voeg de gelatine eraan toe. Roer goed door en laat afkoelen.
- Opmaak: Bekleed een bakplaat met folie. Begin met een laag feuilletinebodem, dan een plak cake, de helft van de chocolademousse en weer een plak cake. Besmeer de bovenste plak cake met de passievruchtengelei en doe daar de chocolademousse op. Strijk glad. Laat de taart opstijven en portioneer daarna. Dresseer het taartje mooi op een bord en geleer met de chocoladespiegel. Garneer met mango-passievruchtensorbetijs, crème en gel van mango en passievrucht, verse stukjes mango en passievrucht en geroosterde hazelnoten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!