Sushi met crabsticks en avocado

Gang Aperatief
Porties 24

Ingrediënten
  

  • 250 g Sushirijst
  • 6 stuks Norivellen
  • 2 tl Wasabipasta
  • 0,5 stuks Avocado
  • 6 stuks Krabsticks
  • 0,5 stuks Komkommer
  • 2 el Shoyu
  • 2 tl Gember

Instructies
 

  • Bereid de sushirijst volgens het recept.
  • Verdeel de rijst in porties van 40 gram. Leg een vel nori met de glanzende kant omlaag op een bamboematje met de lange kant naat je toe. Verspreid de rijst met natte handen over de norivellen. Laat een rand van 2 cm vrij aan de verste kant. Druk de rijst niet aan en maak de laag niet te dik. Je moet de nori er nog doorheen kunnen zien.
  • Verdeel een klein beetje wasabipasta over de rijst het dichtsbij. Leg er twee avocadoreepjes nast elkaar open leg er daarnaast twee halve crabsticks op. Voeg tot slot een rij komkommerreepjes toe. Rol de sushi op. Maak het uiteinde van de nori vochtig met wat water en plak het rolletje dicht.
  • Haal het rolletje van de mat en snijd het met een nat en zeer scherp mes in 4 gelijke stukken.
  • Serveer de sushi met shoyu, ingemaakte gember en extra wasabipasta.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept