Stoofpeertjes in rode wijn
Ingrediënten
- 1 kg Stoofperen
- 1 stuks Citroen
- 1 stuks Sinaasappel
- 1 stuks Kaneelstokje
- 4 stuks Kruidnagels
- 1 l Wijn. rood
- 1 stuks Vanillestokje
- 100 g Suiker
Instructies
- Schil de peren en laat ze heel als ze klein zijn (laat het steeltje eraan zitten), snijd de citroen en sinaasappel in partjes. Steek de kruidnagels in de sinaasappelstukjes. Doe de wijn in de pan tot de peren onder staan en doe de overige ingrediënten erbij.
- Breng de wijn aan de kook op hoog vuur. Laat de peren een paar uur stoven. De tijdsduur is afhankelijk van de grootte van de peren. Haal ze uit de pan als ze mooi rood zijn en laat het kookvocht nog inkoken tot de gewenste dikte. Je kunt er ook een siroop of caramel van maken, voeg dan nog wat extra suiker toe. Schenk het vocht over de peertjes.
Notities
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!