Speltbrood

Porties 1

Ingrediënten
  

  • 250 g Speltbloem
  • 250 g Speltmeel
  • 320 ml water
  • 10 g Zout
  • 7 g Gist Droge gist

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten, voeg het zout pas laat toe en kneed ze 10 minuten. Het deeg hoort plakkerig te zijn. Doe in de kom en dek af met folie of een theedoek, laat tot de dubbele hoeveelheid rijzen, ongeveer 4 uur.
  • Vet een bakblik in met boter en vul ze voor 2/3 met deeg. Bestrooi met wat meel en dek af met een theedoek. Laat 1-2 uur staan tot de hoeveelheid verdubbeld is. Verwarm de oven op 275ºC. Plaats een bakplaat of ovensteen in het midden en schuif een stevige plaat op de onderste richel. Zet de broden in de oven en leg een paar ijsblokjes op de onderste plaat. Verlaag na 5 minuten de temperatuur tot 200 graden. Bak de broden nog 35 tot 40 minuten. Neem ze dan uit de oven, het brood moet hol klinken als je op de onderkant klopt en laat op een rooster afkoelen. Wikkel ze dan in een theedoek en laat ze rusten tot de volgende ochtend.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept