Rood fruitsoep met hangop

Gang Nagerecht
Keuken Hollands
Porties 16

Ingrediënten
  

  • 2 l Yoghurt
  • 4 zakjes Vanillesuiker
  • 4 Snufjes Kaneel
  • 12 stuks Sinaasappel
  • 200 g Suiker
  • 4 stuks Vanillestokje
  • 4 snufje Piment
  • 2 stuks chilipeper
  • 1200 g Aardbeien
  • 1200 g Kersen
  • 400 g Bosbessen
  • 400 g Bramen

Instructies
 

  • Maak hangop van de yoghurt: hang de yoghurt in een vochtdoorlatende doek en laat enkele uren uithangen. Schraap de dik geworden yoghurt uit de doek en roer de vanillesuiker en kaneel erdoor.
  • Verwarm het sinaasappelsap met de suiker en laat de suiker oplossen. Voeg het gespleten en geschraapte vanillestokje erbij, met de peper en laat 5 minuten trekken. Laat volledig afkoelen, zeef desgewenst.
  • Pureer de helft van de aardbeien en meng met het gekruide sinaasappelsap. Snijd de rest van de aardbeien in kwarten. Verdeel de kersen en de rest van het fruit over de diepe borden en giet het gekruide vruchtensap erover. Serveer met een lepel hangop.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept