Rood fruitsoep met hangop
Ingrediënten
- 2 l Yoghurt
- 4 zakjes Vanillesuiker
- 4 Snufjes Kaneel
- 12 stuks Sinaasappel
- 200 g Suiker
- 4 stuks Vanillestokje
- 4 snufje Piment
- 2 stuks chilipeper
- 1200 g Aardbeien
- 1200 g Kersen
- 400 g Bosbessen
- 400 g Bramen
Instructies
- Maak hangop van de yoghurt: hang de yoghurt in een vochtdoorlatende doek en laat enkele uren uithangen. Schraap de dik geworden yoghurt uit de doek en roer de vanillesuiker en kaneel erdoor.
- Verwarm het sinaasappelsap met de suiker en laat de suiker oplossen. Voeg het gespleten en geschraapte vanillestokje erbij, met de peper en laat 5 minuten trekken. Laat volledig afkoelen, zeef desgewenst.
- Pureer de helft van de aardbeien en meng met het gekruide sinaasappelsap. Snijd de rest van de aardbeien in kwarten. Verdeel de kersen en de rest van het fruit over de diepe borden en giet het gekruide vruchtensap erover. Serveer met een lepel hangop.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!