Rode mul met een huid van aardappelschijfjes
Ingrediënten
Vis
- 4 stuks Rode mul
- 400 g Aardappelen
- 1 el Aardappelzetmeel
- 1 stuks Eidooier
Saus
- 80 g Sjalot
- 24 cc Noily Prat
- 24 cc Witte wijn
- 400 cc Crème fraiche
- 2 stuks Sinaasappel Sap hiervan
- 2 takjes Rozemarijn
Opmaak
- 1 dl Rode wijn castrique
Instructies
Vis
- Maak de mullen schoon, ontschub ze en bewaar de levers Fileer de mullen en zorg dat alle graten eruit gehaald zijn
- Snijd de aardappel in dunne plakken en steek uit in rondjes met een diameter van 18 millimeter Blancheer de aardappelschijfjes, koel ze terug in koud water, haal ze door de aardappelmeel en de geklaarde boter
- Bestrijk de huidkant van de rougetfilets met eigeel. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs op de filets en werk daarbij van de staart naar de kop om een mooi schubbenlaag te krijgen (maak hierna de saus, zodat die tegelijk klaar is met de vis). Verhit de olijfolie in een anti aanbakpan en leg de filets erin met de aardappelhuid naar beneden, voeg peper en zout toe. Laat de vis zo zes tot acht minuten bakken, draai om en leg op het bord.
Saus
- Reduceer de witte wijn en de Noilly Prat met de gesnipperde sjalot. Doe er de graten van de mul bij en kook verder in. Voeg er de crème fraîche bij. Reduceer het sinaasappelsap met de rozemarijn erin tot stroop en en voeg de crème fraîchesaus bij deze stroop. Laat dit een kwartier trekken. Zeef de saus. Voeg een klontje boter toe plus de lever van de mul.
Opmaak
- Dresseer de saus naast de vis. Maak een vispatroon met de rode wijn castrique
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!