Kalfssucade sous vide

Gang Hoofdgerecht, Hoofdgerecht vlees
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g kalfssucade
  • 1 takje Rozemarijn
  • 1 blaadje Laurier
  • 250 g Kalfsfond
  • 400 g lintpasta
  • 400 g Paddenstoelen
  • 1 stuks Sjalot

Instructies
 

  • Leg het stuk kalfssukade in een goed afsluitbare vacumeerzak. Leg daar bovenop het laurierblad en het takje rozemarijn. Sluit goed af. Leg het zakje met kalfssukade in het water van 62ºC en laat het in de pan voor 12 uur. Daarna de zak uit de pan halen en laten afkoelen. Snijd de zak open, haal het kalfsvlees er uit en giet het vocht in een pannetje. Voeg aan dat pannetje de kalfsfond toe en kook in. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta volgens instructie beetgaar. Pel de sjalot en snipper het. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd het in stukjes. Haal de blaadjes peterselie van de stengel en snijd het heel fijn. Zet een koekenpan op het vuur, voeg als de pan heet is wat olie toe. Fruit de sjalot, voeg de paddenstoelen toe en roerbak het in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg de gekookte lintpasta toe en vermeng. Voeg wat ingekookte kalfsfond toe en verhit het geheel goed. Snijd de kalfssukade in plakken en bak de plakken om en om in een grillpan totdat het warm is. Serveren: verdeel de pasta over de borden, leg bovenop de pasta een plak kalfssukade en garneer met de peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept