Risotto met gember en citroen
Ingrediënten
Saus
- 2 el olijfolie
- 0,25 stuks ui
- 0,5 stuks sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 blaadje salie
- 250 g pompoen blokjes van 2,5 cm
- 125 ml water
Risotto
- 1 el olijfolie
- 0,25 stuks ui
- 0,5 stuks sjalot
- 1 teentje knoflook
- 250 g Rijst. risotto
- 530 ml Groentebouillon
- 75 ml witte wijn
- 0,5 el gember geraspt
- 1 el peterselie gehakt
- 1 el boter
- 4 el Kaas. Parmezaanse geraspt
- 2 el citroensap
Instructies
Saus
- Verhit de olijfolie in een sautière. Fruit de ui, sjalot en knoflook met de salie op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de pompoen toe plus het water. Dek de pan af en stoof de pompoen gaar. Verwijder de salie en prak het pompoenmengsel met een vork. Breng op smaak met zout en peper.
Risotto
- Was de risottorijst en laat uitlekken. Breng de bouillon aan de kook en zet dan het vuur uit. Verhit in een sautière de olie met de ui, sjalot en knoflook tot de ui glazig is. Doe dan de rijst erbij en bak tot deze ook glazig is. Giet de witte wijn erbij en roer tot de wijn is opgenomen door de rijst. Voeg dan de bouillon toe en blijf roeren tot ze is opgenomen. Herhaal dit met alle bouillon. Als de rijst half gaar is de pompoensaus toevoegen en verder gaan met de bouillon. Als de risotto al dente is, van het vuur halen en de boter, kaas en citroensap toevoegen. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!