Verhit de olijfolie in een sautière. Fruit de ui, sjalot en knoflook met de salie op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de pompoen toe plus het water. Dek de pan af en stoof de pompoen gaar. Verwijder de salie en prak het pompoenmengsel met een vork. Breng op smaak met zout en peper.
Risotto
Was de risottorijst en laat uitlekken. Breng de bouillon aan de kook en zet dan het vuur uit.
Verhit in een sautière de olie met de ui, sjalot en knoflook tot de ui glazig is. Doe dan de rijst erbij en bak tot deze ook glazig is. Giet de witte wijn erbij en roer tot de wijn is opgenomen door de rijst. Voeg dan de bouillon toe en blijf roeren tot ze is opgenomen. Herhaal dit met alle bouillon. Als de rijst half gaar is de pompoensaus toevoegen en verder gaan met de bouillon.
Als de risotto al dente is, van het vuur halen en de boter, kaas en citroensap toevoegen. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat kaas.