Zeppole di ricotta
Ricotta beignets
Ingrediënten
- 300 g Bloem type 00 of patentbloem
- 250 g Ricotta
- 90 g Suiker
- 2 tl Bakpoeder
- 2 stuks Eieren
- 1 schil Sinaasappel geraspt
- 1 schil Citroen geraspt
- Zout
- 60 g Suiker of poedersuiker voor het bestrooien
- olie om te bakken
Instructies
- Doe de bloem, ricotta, suiker, bakpoeder, citrusschillen en eieren in een kom en meng snel tot een soepel deeg. Dek de kom af en laat een half uurtje rusten.
- Verdeel het deeg in stukjes van 35 gram. Rol elk stukje uit tot een rolletje en maak er een lus van.
- Verhit olie tot 180ºC.
- Frituur de beignets met 4 tegelijk, keer na 1 minuut. Blijf keren tot ze mooi bruin zijn. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Rol de beignets als ze nog warm zijn door de suiker. Serveer warm, dat is het lekkerst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!