Pers een halve citroen uit over de kip.
Doe de uitgeperste helft in de buik van de kip.
Smeer de kip in met de boter.
Doe de kip in de voorverwarmde oven (180°C) gedurende 1½ uur.
Haal de kip uit de oven en laat hem een kwartier rusten.
Maak de artisjokken schoon door de harde buitenblaadjes er af te breken tot alleen de kleine jonge blaadjes overblijven.
Snijd de top eraf.
Wrijf met de andere helft van de citroen de artisjokken in.
Verwarm 2 el. Olijfolie in de casserole en bak de artisjokken even aan met tijm en knoflook.
Bestrooi met zout en peper.
Voeg na 5 minuten de Noilly Pratt (of vermouth) erbij en 1½ dl olijfolie zodat de artisjokken onder staan.
Doe deksel op de pan en zet bij de kip in de oven gedurende de laatste 30 minuten.
Snijd de kip in mooie porties.
Leg deze in de casserole met de artisjokken.
Serveer met verse pasta en gebakken blokjes van bloedworst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2016-11-11 16:11:102020-09-18 15:13:31Poulet de Bresse rôti à la barigoule
Zet de oven op 190°C.
Snijd de panchetta in kleine stukjes.
Hak de salie grof.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de pancettaplakjes op een halfhoog vuur tot ze bruin zijn. Roer er dan de salieblaadjes en de in plakjes gesneden knoflook door. Bak dit samen nog een minuut door. Haal de pan van het vuur. Snijd de ongeschilde aardappels in parten, halve maantjes. Meng in een grote kom de aarappelparten met de inhoud van de koekenpan en de crème fraiche. Bestrooi met peper en zout. Doe het aardappelmengsel in een braadslee.
Dek hem af met aluminiumfolie en zet 50 minuten in de oven. Verwijder na 30 minuten de folie zodat het oppervlak van de schotel bruin wordt. Strooi er 5 minuten voor het eind van de baktijd de Parmezaanse kaas over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.png00Leo Keijzer/wp-content/uploads/2016/12/Cook-Your-Life-Logo-687x1030.pngLeo Keijzer2016-11-11 16:08:322020-09-18 15:13:35Aardappel, salie en pancetta uit de oven
Laat de gist oplossen in de lauwwarme melk.
Vermeng de bloem, zout, suiker en olie.
Voeg hierbij de afgekoelde pompoenpuree en het gistmengsel.
Laat het geheel ongeveer 15 min. kneden in de machine (met de hand iets langer).
Laat het deeg rijzen, sla het door en laat opnieuw rijzen.
Verdeel het deeg en maak er broodjes van.
Versier de broodjes met wat pompoenpitten en wat olijfolie.
Laat nog ongeveer 10 min. doorrijzen.
Bak de broodjes af in de oven op 220ºC, ongeveer 15 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Leg de tarbotfilets in een vuurvaste schaal met de wijn en de kruiden
Schenk hier genoeg water bij zodat de vis net onder staat en dek af met vetvrij papier of aluminium folie en zet in de koelkast
Zet de vis in een voorverwarmde oven (180ºC) gedurende ca. 10-15 minuten.
Haal ze uit de oven en laat de vis rusten in zijn pocheervocht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Laat in een klein pannetje de witte wijn, de wijnazijn, de citrus sappen en het fijngehakte sjalotje tot 1 eetlepel reduceren.
Snijd de boter in stukjes van 25 gram.
Zet het pannetje met het gereduceerde vocht op een zacht vuurtje.
Voeg er de slagroom bij en klop er stukje voor stukje de boter door met een garde.
De boter moet zacht worden en de saus dikker maken zonder echt te smelten.
Haal indien nodig de pan nu en dan van het vuur af.
Zeef de saus en voeg er de citrus schil doorheen.
Breng de saus als hij glad en romig is geworden verder met versgemalen witte peper op smaak.
Serveer meteen of houd de saus korte tijd warm in een thermoskan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
250gFoie grasrauw of eendenlever kan ook. Kippenlevermousse kan ook.
Ossenhaas
1,5kgOssenhaas
10plakjesBladerdeeg40 bij 40 cm
Instructies
Duxelle
Bak de sjalotten even aan in de olijfolie tot dat ze zacht zijn maar niet verkleurd.
Voeg de fijngehakte paddestoelen, met eventueel wat tijm en witte wijn erbij, toe en laat dit even bakken. Zet het vuur hoger en laat de losgekomen sappen inkoken
Haal de pan van het vuur als het mengsel droog is en voeg dan pas de verse kruiden toe
Breng het geheel op smaak met zout en peper
Doe de duxelle in een roestvrijstalen zeef of wikkel in een doek en laat een paar uur uitlekken (mag ook een nacht blijven staan)
Ossenhaas
Maak over de lengte, midden in de ossenhaas, een opening met een mes.
Snij de foie gras in stukjes van ca. 3 x 3 cm en bestrooi deze met zout en peper
Stop de stukjes foie gras in de opening van de ossenhaas – verdeel de stukjes goed over de lengte
Bind de ossenhaas op en bak deze goed aan in boter, laat afkoelen
Afmaken
Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak. Ongeveer 2 keer zo groot als de ossenhaas.
Bestrijk het vlees met de duxelle en wikkel het geheel in de bladerdeeg. Maak een schoorsteentje in het bladerdeeg om het vocht te laten ontsnappen.
Bestrooi het bakblik met paneermeel of grof broodkruim.
Bak in de oven op 190’C gedurende 22 minuten
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Blancheer de botten ca. 2 minuten in kokend water
Spoel ze vervolgens af en doe ze met de schoongemaakte groenten en kruiden in een pan
Voeg er het water bij en breng het geheel aan de kook
Schuim de bouillon tussentijds regelmatig af, en laat het geheel dan 6-8 uur op een zacht
vuurtje trekken
Zeef de bouillon door een doek in een puntzeef en laat inkoken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Armagnac, truffelnat en rode wijn in laten koken tot 1 dl jus de veau toevoegen en geheel nog wat laten koken.
Zorg ervoor dat de saus "schoon" blijft, af en toe het schuim langs de randen verwijderen met een natte lepel.
Zonodig de saus afbinden (dikker maken) met arrowroot.
Klontje boter er doorroeren en vervolgens de saus door een zeer fijne zeef passeren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Bouillongroente. vlees of kippenbouillon. maakt niet uit
750gPaprika, groen
300gBoter
1500gKnolselderij
600gTuinbonen
225clwater
Instructies
Kip en lamsvlees apart braden en gaar laten worden. Ui en knoflook fruiten in de olijfolie. Voeg de tomaten toe en doe het geheel bij het vlees. De groente bereiden: Bouillon of water koken. Groente in grote stukken snijden en in de pan water doen. Couscous kruiden toevoegen en half uurtje laten koken. Koriander erbij. Water laten koken voor de couscous. Bij de couscous gieten tot het water opgenomen is. Couscous goed los scheppen en in een grote pan met de boter scheppen samen met de verwarmde kikkererwten. Mooi opdienen op een groot blad. Couscous als een bergje in het midden, groente en vlees eromheen. Met de handen eten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Snijd de kipfilet in stukken en bak aan in boter. Flamberen met calvados. Zout en peper toevoegen. Doe de uien en champignons erbij en laat zachtjes gaan voor 50 minuten. Roer de eidooiers door de crème fraiche en voeg bij de kip. Even mee laten gaan en dan opdienen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Poulet de Bresse rôti à la barigoule
Poulet de Bresse rôti à la barigoule
Ingrediënten
Instructies
Aardappel, salie en pancetta uit de oven
Aardappel, salie en pancetta uit de oven
Ingrediënten
Instructies
Pompoenbrood
Pompoenbrood
Ingrediënten
Instructies
Gepocheerde Tarbot
Gepocheerde Tarbot
Ingrediënten
Instructies
Sauce aux agrumes
Sauce aux agrumes
Ingrediënten
Instructies
Boeuf Wellington
Boeuf Wellington
Ingrediënten
Duxelle
Ossenhaas
Instructies
Duxelle
Ossenhaas
Afmaken
Jus de veau (fond)
Jus de veau (fond)
Ingrediënten
Instructies
Armagnac truffelsaus
Armagnac truffelsaus
Ingrediënten
Instructies
Couscous
Couscous
Ingrediënten
Instructies
Poulet vallee d’Auge
Poulet vallee d'Auge
Ingrediënten
Instructies