Chocoladekapsel

Gang Patisserie
Porties 20

Ingrediënten
  

  • 105 g Poedersuiker
  • 105 g Hazelnootpasta
  • 15 g Cacaopoeder
  • 240 g Eiwit
  • 60 g Bloem
  • 75 g Suiker

Instructies
 

  • Roer de poedersuiker, hazelnootpasta, cacaopoeder, 60 g eiwit en de bloem tot een gladde massa. Klop het resterende eiwit schuimig en klop het vervolgens met toevoeging van de suiker stijf. Meng de helft van het eiwit door de cacaomassa, schep daarna voorzichtig de andere helft door het beslag. Smeer het beslag dun uit op bakpapier en bak af in een oven van 200 graden in 4 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Chocoladetuille

Gang Patisserie
Porties 20

Ingrediënten
  

  • 150 g Basterdsuiker
  • 90 g Boter
  • 105 g Eiwit
  • 120 g Bloem
  • 25 g Cacaopoeder

Instructies
 

  • Roer de suiker en de boter glad, meng hierdoor het eiwit en voeg er vervolgens de gezeefde bloem en cacao aan toe. Laat het beslag 4 uur opstijven in de koelkast. Smeer het beslag in een puntvormig sjabloon van 4 cm breed en 30 cm lang. Bak de tuilles af in een oven van 170 graden. Leg de tuilles meteen na de baktijd op een deegrol, zodat er een ronding ontstaat op ongeveer de helft van de punt. Laat de tuilles afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Delices van chocolade

Gang Patisserie
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 20 g Suiker
  • 1,5 el Water
  • 15 g Eidooier
  • 10 g Eiwit
  • 35 g Couverture
  • 70 g Hazelnootnoga gemalen
  • 0,6 dl Room
  • 8 stuks Chocoladekapsel
  • 1,5 dl Glaceercouverture
  • 16 stuks Gouden parel
  • 5 g Boter
  • 5 g Poedersuiker

Instructies
 

  • Kook de suiker met het water tot een stroopje. Klop de eidooier en het eiwit samen luchtig en voeg onder voortdurend kloppen de suikerstroop toe. Klop de massa koud. Spatel er de gesmolten couverture en gemalen noga door.
  • Vet de Flexipanvormen in met wat boter en bestrooi met peodersuiker. Spuit de mousse in bolvormige Flexipan vormpjes. Dek de vormen af met de rondjes chocoladekapsel. Zet de delices voor 4 uur in de vriezer. Druk de delices uit de vormen en zet ze op een rekje. Verwarm de glaceercouverture tot net vloeibaar en schep deze over de delices. Garneer met een gouden parel. Zet koud weg tot opdienen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Chocoladesorbet

Porties 10

Ingrediënten
  

  • 3 dl Water
  • 100 g Suiker
  • 0,5 stuks Sinaasappelschil
  • 65 g Couverture
  • 50 g Cacaopoeder
  • 25 g Glucose

Instructies
 

  • Breng het water, de suiker en de sinaasappelschil aan de kook en laat dit 15 minuten trekken. Los er de couverture, cacaopoeder en glucose in op en giet de massa door een fijne zeef. Draai in de ijsmachine tot sorbetijs.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Smelt de chocolade tot 35 graden. Klop de room lobbig. Sla het eiwit stijf en meng er de chocolade luchtig door. Spatel er voorzichtig de lobbige room door en laat de mousse opstijven in de koelkast.

Mousse van pure chocolade

Gang Nagerecht
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 200 g Chocolade
  • 3 dl Room
  • 1,5 stuks Eiwit

Instructies
 

  • Smelt de chocolade tot 35 graden. Klop de room lobbig. Sla het eiwit stijf en meng er de chocolade luchtig door. Spatel er voorzichtig de lobbige room door en laat de mousse opstijven in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Mousse van melkchocolade

Gang Nagerecht
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 200 g Chocolade, melk
  • 3 dl Room
  • 1,5 stuks Eiwit

Instructies
 

  • Smelt de melk chocolade tot 35 graden. Klop de room lobbig. Sla het eiwit stijf en meng er de chocolade luchtig door. Spatel er voorzichtig de lobbige room door en laat de mousse opstijven in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Vijg met balsamico azijn en parmezaanse kaas

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 100 g Waterkers
  • 2 el Kippenbouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 0,5 el Azijn, rode wijn
  • 4 stuks Vijgen
  • 25 g Parmesaanse kaas

Instructies
 

  • maak de dressing met olijfolie, kippenbouiilon, rode wijnazijn en peper en zout. Meng dit met de waterkers en leg in het midden van een bord. Snijd de vijgen doormidden en leg mooi op de waterkers. Sprenkel een paar druppels balsamico over de vijgen. Schaaf wat parmezaanse kaas over de vijgen en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Lasagne traditioneel

Gang Hoofdgerecht
Porties 8

Ingrediënten
  

afmaken

  • 400 g Mozarella
  • 450 g Lasagnevellen groene
  • 110 g Parmesaanse kaas

ragout

  • 4 el Olijfolie
  • 1 stuks Ui
  • 200 g Pancetta
  • 2 teentje Knoflook
  • 350 g Gehakt, runder
  • 350 g Gehakt, varken
  • 175 g Kippenlever
  • 630 g Tomaat
  • 6 el Tomatenpuree
  • 1,75 dl Wijn, rood
  • Zout
  • Peper
  • 0,25 stuks Nootmuskaat
  • 15 g Basilicum

roux

  • 1,5 dl Melk
  • 175 g Boter
  • 110 g Bloem
  • 1,75 dl Slagroom
  • 1,25 stuks Nootmuskaat

Instructies
 

  • zie boek deel 3, pag 215
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Krab-kokossoep met koriander

Gang Soepen
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 2 el Olijfolie
  • 1 stuks Ui
  • 1 stengel Bleekselderij
  • 2 teentje Knoflook
  • 1 stuks Chili peper
  • 1 stuks Tomaat
  • 3 el Koriander
  • 1 l Visfond
  • 500 g Krabvlees
  • 2,5 dl Kokosmelk
  • 2 el Palmolie
  • 1 stuks Limoensap
  • 2 el Chiliolie
  • 1 stuks Limoen

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een pan op laag vuur. Fruit de gesnipperde ui en selderij 5 minuten. Roer knoflook en verse peper erdoor en bak alles nog 2 minuten. Voeg de tomaten en de helft van de koriander toe. Draai het vuur nu hoger. Bak het geheel al roerend 3 minuten. Voeg de bouillon toe. Breng aande kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Roer krabvlees, kokosmelk en palmolie erdoor en laat op laag vuur nog 5 minuten zachtjes koken. De soep dient dik te zijn, maar niet zo dik dat het op een stoofgerecht lijkt. Voeg zo nodig wat water toe. Roer het limoensap en de overige koriander erdoor. Breng op smaak met zout. Serveer in voorverwarmde kommen en geef de partjes limoen en de chiliolie er apart bij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Pikant gefrituurde visjes

Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 50 g Bloem
  • 14 tl Cayennepeper
  • 250 g Spiering
  • Olie
  • 1 stuks Limoen

Instructies
 

  • Zeef de bloem en cayennepeper in een diepe kom of grote, ondiepe schaal. Voeg flink wat zout en zwarte peper toe. Wentel de visjes in de bloem en schud het teveel aan bloem af. Leg de gepaneerde visjes op een bord. Giet een 5 cm laag olie in een sauteerpan. Verhit de olie tot hij zeer heet is. Voeg een aantal visjes toe en frituur ze in 2-3 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe dit verder net zo met de rest van de visjes. Schep de visjes op een groot bord, strooi er zout over en serveer meteen met partjes limoen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!