Hartige taartdeeg, recept voor een mooi droog, knapperig taartgebak.
Taart vorm invetten met boter en in de koelkast zetten.
Meel zeven, zout erbij en de boter er met een deegschraper door mengen, dan wordt het deeg niet te warm door je handen.
Dan het deeg op een marmeren plaat storten en water erbij gieten. De hoeveelheid is afhankelijk van de structur van het deeg.
Met de handpalmen de boter goed door het meel mengen. Van je af wrijven. Hiervoor is de marmeren plaat nodig, want die is goed koud.
Doorgaan en met water vermengen tot een mooi deeg is ontstaan. niet te ver gaan, want dan wordt het deeg te elastisch, dat is
ook weer niet goed, want dan trekt het terug in de vorm.
In folie verpakken en in de koeling wegzetten, liefst een paar uur van te voren.
Oven voorverwarmen op 160 graden C.
Uit de koelkast deeg even kneden om soepel te maken en met de handpalmen een platte schijf maken.
Met wat bloem het deeg en werkblad bestuiven en dan met de deegroller onder regelmatig draaien van het deeg een lap uitrollen
die ruim in de vorm past.
Het deeg in de vorm leggen en de randen mooi in de ribbels drukken. De bovenkant eraf halen, mat de vingers, met een
mes mag ook. Bij de bovenkant van de randen het deeg iets omhoog drukken.
Weer in de koelkast zetten. Daarna weer het deeg mooi in de ribbels drukken.
Met een vork gaatjes in de bodem prikken.
De bodem bedekken met hittebestendig plasticfolie. Dit is mooi soepel. Hierin de blinde vulling storten en de bodem ongeveer
20 minuten bakken, tot de rand bruin begint te kleuren.
Dan de vulling eruit tillen en nog een minuut of 5 doorbakken om te drogen.
Auberginetaartjes met eekhoorntjesbrood
Auberginetaartjes met eekhoorntjesbrood
Ingrediënten
Instructies
Chocolade-notenkoepel
Chocolade-notenkoepel
Ingrediënten
pistache-dacqoisedeeg
pistachecreme
chocoladeglazuur
Chocolademousse
Vulling
Garnering
Instructies
Deeg
Pistachecreme
Chocoladeglazuur
Chocolademousse
Afmaken
Witte chocoladegarnering
Lamskoteletje met kruidenkorst en dragonsaus
Lamskoteletje met kruidenkorst en dragonsaus
Ingrediënten
Instructies
Kroketten, rundvlees
Kroketten, rundvlees
Ingrediënten
Ragout
Bereiding
Instructies
Voorbereiding
Bereiding
Tarte Chaude aux rillons et poireaux
Tarte Chaude aux rillons et poireaux
Ingrediënten
Deeg
Vlees
vulling
Instructies
Matelote de sandre au vin de chinon
Matelote de sandre au vin de chinon
Ingrediënten
Instructies
Vis
Saus
Uien
Aardappelen
Afmaken
Parfait glacé aux pruneaux et au vouvray
Parfait glacé aux pruneaux et au vouvray
Ingrediënten
parfait
marinade
caramel
garnering
Instructies
Loup en croute aux senteurs de Provence
Loup en croute aux senteurs de Provence
Ingrediënten
Vis
vulling
afmaken
tomatensaus
Instructies
Bladerdeeg.
Vulling
Tomaten
Vis
Afmaken
Beignet tiede de camenbert sur une petite salade
Beignet tiede de camenbert sur une petite salade
Ingrediënten
beignet
Instructies
Beslag
Camenbert
Frituren
Salade
Grenoblois
Grenoblois
Ingrediënten
Deeg
vulling
Koek
Instructies
Deeg
Vulling
Afmaken